.

.

вторник, 31 януари 2012 г.

Мъфини с моркови и орехи и награди от Candy

отдавна им се канех на тези морковени изкушения ,но все нещо ме спираше
е днес им дойде реда
търсих рецепта ,която да не е трудна,да не изисква много продукти,или поне да ги имам в хладилника :)
намерих я тук ,но тъй като нямам форми за мъфини го направих като сладкиш












и така нужните продукти са :


2 яйца
3/4 ч.ч. захар
1/4 ч.ч течен мед
1/3 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч олио 
1 бакпулвер
1 ванилия
1/2 ч.ч орехи
1ч.ч настъргани моркови
1 1/2 ч.ч брашно



аз добавих малко канела,джинджифил и индийско орехче


Яйцата се разбиват със захарта, добавят се олиото и меда, а след това и прясното мляко. Пресятото брашно се смесва с бакпулвера и ванилията и се добавя към сместа. Накрая се прибавят орехите и морковите.



аз го пекох на 180 градуса,не може да се каже до суха клечка,защото става сочно 
неочаквано за мен стана много вкусен ,мек и сочен сладкиш



всички го харесаха а малкия искаше и второ парченце :)






пак ще го направя 
да ви е сладко






тази седмица получих много награди и от Канди  ,благодаря много миличка че ги сподели и с мен 
двете от тях са награди предизвикателство,което вече съм изпълнила за това само ще ви ги покажа 





а има и още няколко страхотни награди







тези четири награди искам да споделя с 




Венета 


Драго


Ивана


Едилина


Живка


Габи


Зори


Нина


Мъхчето




има още много хора ,с които бих искала да споделя тези награди,но нека да не се повтарят


честито мили приятели

Предизвикателство,подаръци и още нещо

Когато се записах в предизвикателството на Яна тук ,не знаех въобще какво ме очаква,и въпреки че не се познаваме лично благодаря на съдбата ,че ме срещна с такъв страхотен Човек


записах се и изпълних условията и в тази публикация ги предадох на други дами
минаха празниците,еуфорията ни обзема изцяло,бях забравила за това предизвикателство,когато един ден получих известие от Яна,че аз съм победителката спечелила сладката чаша 
зачаках с нетърпение ,много обичам изненадите и всяка ме кара да се радвам като дете 
денят дойде и с очакване ,стискайки известието в ръка тръгнах към пощата 
както всичко в нашата родина и пощите не са на нужното ниво,отваряйки хубавата кутия от вътре ме чакаше наистина изненада ,подаръкът ми беше в състояние ,в което не можех да го ползвам по предназначение 


Тъй като подаръка беше скъп за мен,накарах съпруга си да залепи чашката и сега стои винаги до мен на бюрото 
Какво беше днес учудването ми,когато получих известие за доставка до дома 
не бях поръчвала нищо а една пратка ,която очаквах трябваше да си взема от офиса на една куриерска служба
Когато пакетчето дойде и го отворих останах наистина изненадана,и не толкова от това което имаше вътре ,колкото от жеста на тази мила дама и хубавите думи написани в картичката



Янче благодаря ти мила за хубавите думи,за подаръците и за страхотното отношение,няма да го забравя !
прегръщам те миличка !

понеделник, 30 януари 2012 г.

награда от Мони

здравейте мили приятели
днес искам да споделя с вас една много сладка награда ,която получих от Мони

тази награда няма условия и я споделям с 
всички приятели посетили тази публикация
заповядайте милички 
всички сте чудесни
прегръдки


сряда, 25 януари 2012 г.

мили приятели

здравейте мили приятели
снощи редактирах всички свои публикации и излизат като нови (исках да добавя етикет на всяка,но явно нещо обърках)
правя това уточнение,за да не ви вкарам в заблуда
много прегръдки и един прекрасен ден Ви желая 







вторник, 24 януари 2012 г.

Коледа у дома

Весела Коледа скъпи приятели



много здраве и късмет в домовете Ви


много слънце и любов в душите Ви


и щастливи и весели да са децата Ви













Всеки човек по различен начин възприема и отбелязва празниците.Това прави живота ни интересен,едни почитат религиозните празници а други езическите
Нашето семейство посрещна Бъдни вечер  с трапеза отрупана с постни ястия,червено вино,содена питка с паричка,плодове,сурово жито,ошаф,чесън,орехи





поканихме и бабите,а най-възрастната прикади трапезата и къщата с тамян  




за Коледа по традиция в домът ни се приготвя свинско с кисело зеле и 


баклава







хапваме и вкусотиите останали от снощната вечеря 














неделя, 22 януари 2012 г.

Лимонов кекс и награди

Днес цял ден се чудя какъв десерт да направя,имам лимони и круши,така че търсенето ми се въртеше все около сладкиши с тези плодове .
Много рецепти намерих ,но все нещо липсваше в хладилника ми за рецептата а в този студ [new4/063.gif] никъде не ми се излизаше,в крайна сметка пригодих една рецепта за моите продукти [NEW2/193104.gif]




ЛИМОНОВ КЕКС




продукти:
кората и сока на 1 лимон
6 яйца - разделени на белтъци и жълтъци
2 с.л. олио
3 с.л разтопен маргарин
3 с.л мед
1 ч.ч. + 3 с.л захар
2 ч.ч брашно (+- 2-3 с.л. в зависимост от големината на яйцата и лимона)
1 бакпулвер
2 ванилии


разбивате белтъците и 3с.л. захар на сняг и ги оставяте настрани,през това време разтопявате маргарина
в купа разбивате жълтъците,добавяте захарта,олиото,меда,охладения маргарин и лимоновия сок,разбивате добре и прибавяте пресятото брашно и бакпулвера,слагате настърганата кора от лимона и ванилията
след като сте разбили всичко оставяте миксера и прибавяте разбитите белтъци бъркайки ги внимателно с лъжица
аз изсипах сместа в намаслена и набрашнена форма и пекох на 170 градуса до суха клечка

тъй като не се надигна много кекса (по принцип се надига до ръба на формата),не бях сигурна какъв ще е резултата,но бях приятно изненадана
получи се много ароматен и вкусен кекс ,който се оцени по достойнство много бързо


сега искам да споделя една награда,която е чест за мен,защото човека от който я получавам е сърцат,силен а в същото време чувствителен,всеотдаен и прекрасен,Човек с главна буква .една страхотна жена - ЗИ4Е












тази награда върви с няколко условия 


Трите стъпки за приемане на The Versatile Blogger Award са:
1.Благодарете на този, който ви дава наградата и линкнете блога му! 
2.Номинирайте 15 блогъра за наградата и ги информирайте за това! 
3.Споделете 7 неща за себе си!

Условията за The Liebster Blog Award:
Отново започваме с благодарности!
1. Линкнете сайта на блогъра, който ви е номинирал
2. Сложете наградата в блога си!
3. Изберете 5 други блогъра, на които да я предадете!
4. Посетете блоговете им и ги информирайте



какво да кажа за себе си [dash1.gif]
1.винаги съм била много затворена като ученичка,винаги сядах сама на чин и не се движех сред много хора,но след това нещата рязко се промениха,особено след като се преместих в Сливен и започнах да се запознавам с нови хора,просто имах нужда да съм сред приятели и бях винаги във вихъра на купона
2.мразя лицемерието,театралниченето и позьорството
3.казвам всичко "право куме в очи" ,понякога може да нараня човек ,но предпочитам приятелите ми да са искрени и прями хора,имам достатъчно врагове,които да ме лъжат и да се мазнят
4.Макар че вече 20 години съм в този град,имам семейство,две съкровища,които обожавам,съпруг който няма да заменя за нищо на света ,но..... Пловдив си остава моята тайна любов,място,което винаги ще ме влече към себе си  [give_heart.gif]
 5.не приемам помощ и съвети от майките ,бабите и т.н.  
но това не е от гордост,нито от липса на обич,просто искам да направя своите грешки в този живот и да го изживея по моите си правила,всеки от роднините е изживял своите хубави и лоши мигове,за това ги моля да ми позволят да изживея и моите
нека да ме подкрепят ,да бъдат до мен,ако имам крайна нужда ще подам ръка ...
може да не съм права,може да съм лоша дъщеря и внучка ,но това съм Аз с всичките ми добродетели и недостатъци
6.обожавам слънцето,пролетта,птиците,цветята,за мен това е любимият сезон,началото на всичко 
7.писна ми от използвачи и хора,които се мъчат да прекарат другите,егоисти,неспособни да погледнат и уважат нуждите и чувствата на близките си.такива хора не толерирам и ги избягвам




едно от условията е да номинирам 15 блогъра ,но тъй като вече много имат тази награда ,да се надяваме че ще изненадам приятно получателите,които няма да са толкова много






АЛБЕНА


Павлина 


Илиана от wafi's kitchen


Жани


Нина


има още много ценени от мен хора,но ще спра,за да не се повтаря наградата
честита да ви е момичета 

сряда, 18 януари 2012 г.

Зелеви сърми с кълцано месо

Днес е Атанасовден 
 Българите наричат зимния Атанасовден „сред зима", тъй като народното поверие гласи, че след празника зимата си отива, защото св. Атанас се качвал на своя бял кон, обличал бяла копринена риза и се провиквал от Балкана: „Иди си зимо, идвай лято!" 
честит празник на всички именници.
баща ми е Атанас,да е здрав и макар,че не съм го виждала повече от 10 години се надявам един ден да направи крачката както я направих и аз 




днес ще ви поканя на  сърмички с кълцано месо 


какво Ви е нужно


свинско месце (гърдички е най-добре),кисело зеле,ориз,лук (а по-добре праз),червен пипер,сложих само една щипка чубрица,за да не изпъква много аромата,черен пипер,солчица(може и без нея)






първо си накълцвате месото на малки кубчета (уж ми е добре снимката а като я кача се обръща [dash1.gif])
почиствате си ориза и след като го измиете си го прибавяте 
аз по принцип запържвам всички манджи,но сърмите и пълнените чушки правят изключение,при тях плънката я слагам сурова
прибавяте и една чаена лъжичка червен пипер ,нарязаният на ситно лук(праз),чубрицата (по желание) ,черен пипер,сол и разбърквате хубаво сместа
след като сте си отделили листа за сърми,започвате да ги увивате,аз така и не се научих да ги правя еднакви    [113G.gif]
 нареждате ги най-добре в гювеч ,той дава страхотен вкус на ястията,аз в момента не разполагах с такъв и си ги сложих в тенджера с капак ,затиснах ги със скарата от тенджерата и със специалният си камък за такива случаи 
сложих ги във фурната да се готвят,при мен този процес отне около 3 часа,защото зелцето ми беше твърдичко

след като бяха готови си приготвих сос ,като смесих соса от сърмите с малко брашно,кисело мляко ,два жълтъка и магданоз


приятен обяд и весел празник 

Представена публикация

Розички с варен жълтък

Сред изобилието на коледни сладки някак неусетно се наредиха и тези розички! Лесни и вкусни,а рецептата е от една книжка от 1993 г! Ро...