.

.

събота, 30 юни 2012 г.

Провансалска майонеза

Здравейте приятели!
Рецептата за тази майонеза я видях при Лабрекс.
 Направи ми впечатление,че е с цяло яйце и веднага реших да я пробвам,за майонезата която съм правила преди бяха нужни жълтъци и по 100 мл олио на жълтък.
Вкуса е малко по-различен заради наличието на горчица,но винаги може да направите малко количество за да установите дали ще ви хареса!
Трябва ви пасатор и чашката му,или както е в моят случай  ето такъв буркан с вместимост 720 мл




продукти




1   яйце  
1/2  ч.л. сол 
1/2  ч.л. захар 
1/2 ч.л. горчица 
2 с.л. оцет 6% 
1 с.л. студена вода 
400 мл олио  







ще ви постна обясненията на Лабрекс


"Всички продукти се поставят в чашата на пасатора в дадената последователност. Пасаторът се спуска на дъното, включва се и се вдига леко нагоре. Много бързо, буквално за секунди (30-40 по рецепта, според мен за по-кратко), става гъста маса.
За нула време се получава около 400 гр майонеза, при това много вкусна. Love"




преди години съм се пробвала да правя майонеза с пасатор,но ми се пресече и след това си правех с миксера,а тази става наистина лесно




Хубава вечер приятели и прекрасна неделя

18 коментара:

  1. Мими, това е една от най-бързите и ледни рецепти за майонеза!
    Аз винаги я харесвам с добавка на горчица!
    Поздрави и хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Дани!
      тази рецепта вече ми е фаворит,само следващият път ще намаля оцета и ще докарам аромат на пушено!!!!
      хубава неделя

      Изтриване
  2. Брей, наистина изглежда много добре. И на мен ми се е пресичала с пасатор и бях дотам с домашната майонеза:). Мерси, Мимче! Прегръщам те и ти желая хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да Кате,много е лесна!
      Лабрекс каза ,че до сега не е имала несполучлив опит с нея !
      прегръдки и хубава неделя

      Изтриване
  3. Прекрасно се е получила! Браво!

    ОтговорИзтриване
  4. Обичам я тази майонеза , а при теб е станала чудесна ,Мими !
    Подсети ме ,че отдавна не съм правила :) ....горчицата ми е любима та ще опитам и с нея !
    Хубава неделя !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Ивана!
      Големия ми син яде горчицата в промишлени количества,та едвам мога да се вредя :))
      Хубав следобед мила

      Изтриване
  5. Мимче вече за не знам кой път я правя тази майонеза и същият ден на филии с домати се изяжда и хайде пак бъркане.:)))
    Страхотна е рецептата пък и става за две три минути време.
    Твоята се е получила супер.
    Сега и аз ще постна моята да не изоставам.:)))))
    Прегръщам те!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така е Здравче!
      сега ще измислям вариации,а и не съм пробвала млечна майонеза.
      То лятото не се ядат такива неща,ама на хората напред ,ние назад :))
      хубава вечер мила

      Изтриване
  6. Мимче,майонеза ще забъркам още сега....благодаря за рецептата.Ние обичаме майонеза и е хубаво ,че мога да си я приготвя.
    Хубава вечер-прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Прегръдки и за теб,Живе!
      Ще чакам да споделите какво променяте и какво добавяте :)
      Хубава вечер и спорна нова седмица

      Изтриване
  7. Миме,вкусно изглежда!Не съм правила домашна майонеза,защото по начало не консумираме този продукт освен зимата в салати,но пък за тогава ще имам предвид да опитам рецептата на Лабрекс!
    Хубава седмица,мила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси ,Роси!
      Вече имам три любими неща от Лабрекс - "Короната на готвачката",салатата от тиквички и тази майонеза!
      хубава нова седмица мила и прегръдки

      Изтриване
  8. Чудесна идея! Тъкмо ми се похапваше домашна майонеза, пък и имам пресни яйчица:) Поздрави:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. благодаря ти ,че се отби!
      Хубава неделя и спорна предстояща седмица!

      Изтриване
  9. Много хубаво предложение! От години не съм хапвала домашна майонеза, мисля да се възползвам от рецептата! Прекрасен ден! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти ,Дани!
      Хубава вечер и прекрасно лято

      Изтриване

Здравейте приятели.Благодаря,че се отбихте в моята кухня!
Надявам се да ви е било приятно!Ще се радвам ако споделите своето мнение за блога или рецептите,които предлагам !
Желая Ви приятни мигове и да ви е сладко!

Представена публикация

Розички с варен жълтък

Сред изобилието на коледни сладки някак неусетно се наредиха и тези розички! Лесни и вкусни,а рецептата е от една книжка от 1993 г! Ро...