.

.

понеделник, 29 ноември 2021 г.

Карамелени коледни меденки

Карамелени коледни меденки



Продукти

Продукти за около 50-60 бисквити:

250 г захар
100 мл вряла вода + сок от портокал
100 г масло на кубчета
1 равна ч.л. сода бикарбонат д-р Йоткер
2-3 щипки сол
ванилова захар д-р Йоткер
1 ч.л. сух джинджифил
1 ч.л. канела на прах
по 1/4 ч.л. фино смлени кардамон, индийско орехче
1 яйце
450 г бяло брашно

Приготвяне:
Карамелизирайте захарта в по-голям съд. Дръпнете от котлона и добавете врялата вода като бъркат и внимавате да не ви напръска . Сложете отново на котлона на слаба температура, за да се разтопят всички останали парченца.
Изключете котлона, но не махайте съда. Добавете маслото и бъркайте да се стопи.
Добавете содата и всички подправки. Бъркайте, защото от содата отново ще кипне.
Махнете съда от котлона и оставете да се охлади.
Към ароматния сироп добавете яйцето и разбъркайте.
Сложете 400 г брашно и омесете на меко тесто с помощта на спираловидните бъркалки за тесто на миксера.
След като се охлади много добре доомесете с помощта на останалите 50г брашно. Не добавяйте повече, даже да е лепнещо тестото. Увийте във фолио и приберете в Хладилника за няколко часа.
Разточете и изрежете фигурки. Печете на 180 градуса за 10 - 12 минути.

Да ви е сладко

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Здравейте приятели.Благодаря,че се отбихте в моята кухня!
Надявам се да ви е било приятно!Ще се радвам ако споделите своето мнение за блога или рецептите,които предлагам !
Желая Ви приятни мигове и да ви е сладко!

Представена публикация

Розички с варен жълтък

Сред изобилието на коледни сладки някак неусетно се наредиха и тези розички! Лесни и вкусни,а рецептата е от една книжка от 1993 г! Ро...