Продукти
2 ч.ч брашно
1 п. бакпулвер д-р Йоткер
1/2 ч.ч олио
3/4 ч.ч захар
1ч.ч вода
1ч.ч стафиди
1ч.ч смлени орехи
1ч.л канела
Пудра захар
Смесва се брашното, бакпулвера и част от олиото .
Захарта се разтваря във водата и се добавя към брашното. Добавят се и другите продукти (без пудрата захар).
Объркват се и сместа се изсипва във форма застлана с хартия за печене.
Пече се на 170 градуса около 45 минути или до суха клечка.
Готовият сладкиш се поръсва с пудра захар.
Страхотен е този сладкиш от гръцката кухня.Записвам рецептата за проба.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Благодаря, Елена. Всички у дома го харесаха. Идеално предложение за пости. Хубав ден
Изтриване