И тази година любимото сладко от сини сливи
12 кг сини сливи
4 кг захар
7 ванилии
3 п. лимонтузу
3 с.л ром
Изчиствам сливите и ги режа на четири. Посипвам със захарта и оставям да почиват 24 ч. Приготвям си бурканчета.
Слагам в много голяма тава на газов котлон и бъркам непрекъснато.
Премахвам образувалата се пяна с помощта на решетъчна лъжица и продължавам варенето при непрекъснато бъркане. Когато сладкото започне да се сгъстява добавям рома и ванилията. Проверявам като слагам капка върху чиниика и изчаквам да се охлади, като наклоня чинииката ако капката не се стича добавям лимонтузуто. След около 5 минути насипвам сладкото в буркани. Пълня бурканчето един пръст под гърлото, затварям с капачка и обръщам обратно. Така процедирам с всяко следващо бурканче. Оставям да изстиват.
Може да се консумира и още топло 🤣🤣🤣.
Да ви е сладко
Чудесно и любимо сладко!
ОтговорИзтриванеДа, Весе! Прекрасен аромат и вкус, няма как да го подмине човек. Всичко хубаво ти желая
Изтриване