Пухкав кекс с ябълки
Необходими продукти
брашно – 2 ч.ч.
захар – 1 ч.ч.
яйца – 3 бр.
олио – 4 - 5 с.л.
бакпулвер – 1 пакетче
канела – 1 ч.л.
ябълки – 3 средни
ром - 1 с. л
Начин на приготвяне
Яйцата и захарта се разбиват с миксер. Прибавят се олиото и канелата, после брашното и бакпулвера (задължително да се пресеят със сито, за да стане пухкав кексът).
Ябълките се обелват и настъргват (не предварително, за да не потъмняват) и се добавят в сместа. Разбърква се с лъжица до получаване на еднородна смес.По желание добавяте рома.
Добавя се в тава или кексова форма, като дъното предварително е намазано с олио.
Пече се 50-60 минути в загрята фурна на 150 градуса.
Вкусно и сезонно:)
ОтговорИзтриванеИдеално за кафенцето. Прегръдки
ОтговорИзтриване