.

.

петък, 22 ноември 2013 г.

На гости на "Слънцето"

Здравейте приятели!
Днес съм на гости на една слънчева,сърдечна и приятна дама!Нейното местенце е предпочитано заради стила на писане и прекрасните рецепти,които приготвя!
Чувствам се приятно развълнувана, а и малко притеснена!
Гери ,благодаря ти мила за поканата!
Приятели отивам в "Мус от краски и мечти"


Естествено първо ще поднеса цвете на домакинята!!!! 




Ти приятел си сърдечен,
ти си слънчево дете!
Пламъка в очите да е вечен,
усмивката да грее на твоето лице!

Неотдавна открих те  и те следвам!
Радвам се на всяка твоя красота!
С интерес чета и разглеждам,
всяка дума попивам от душа!



Пилешка пържола със сос от боровинки




Продукти за 4 порции

600 г  пилешко филе
40 г  брашно
80 г масло
един морков
малко парче около 50 г глава целина
малка глава лук
4 с.л вино
ситно счукан черен пипер
сол
200 мл месен бульон
4 ч.л мармалад от боровинки 



Ако филетата ви са дебели ги отрязвате на две хоризонтално и начуквате,трябва да станат 4 пържоли по 150 г
Начуканите пържолки поръсвате с черен пипер,сол и овалвате в брашно.Пържите в сгорещеното масло 
Соса приготвяте като в сгорещено масло запържите ситно нарязаните зеленчуци,след като са готови ръсите с брашно и щипка сол
След 1-2 минути наливате виното.Когато то се поизпари прибавяте месния бульон и сладкото.Варите десетина минути и пасирате!
Топлите котлети заливате с горещия сос!





Бях приготвила друг десерт,но след като попаднах на тази рецепта,просто не можах да устоя!!!!





Ванилов чийзкейк със сладко от смокини и орехи



500 г бисквити
200 г масло
50 г запечени нарязани орехи
2 пакета сирене "Крема"
100 г кафява захар
200 г заквасена сметана
1 крем "Оле " ванилия на д-р Йоткер
300 мл прясно мляко
1 п ванилена захар
1 бурканче сладко  от смокини








Разтопявате маслото и го прибавате към смлените бисквити,разбърквате добре и разпределяте сместа по дъното и по стените на форма с разкопчаващ се ринг,като притискате добре!
Прибирате в хладилника да стегне,а през това време си разбърквате пълнежа :)


Разбивате двете пакетчета сирене "Крема"  с кафявата захар,добавяте заквасената сметана и ванилената захар.
Отделно разбивате крем "Оле" с млякото (  трябва ни по-гъст крем,за това и млякото е по-малко) и го прибавяте към сиренето и заквасената сметана.
Изсипвате сместа върху бисквитения блат и заравнявате,прибирате в хладилник за 5-6 часа.




Непосредствено преди сервиране покривате чийзкейка със ситно нарязаното сладко и посипвате с орехите!



Да Ви е сладко!Гери,благодаря ти миличка за поканата и се надвам да съм те зарадвала !!!
Прегръдки на всички



8 коментара:

  1. Поздравления, Марийче, ще ида до канапето и аз да видя остана ли малко и за мен;)

    ОтговорИзтриване
  2. Миме,поздравления за чудесното гостуване при Гери!
    Красиво цвете си поднесла на гостоприемната домакиня.
    По всичко личи ,че си стоплила сърцето й и си я развълнувала искрено!
    Менюто е чудесно и със сигурност много вкусно!
    Поздрави и хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мира,благодаря ти!
      Надявам се ,Гери да е харесала всичко,което приготвих!
      прегръдки и хубава вечер

      Изтриване
  3. Миме, много се радвам, че ме навести и така хубаво ухаеше след теб в моето местенце - на вкусноооо! :)
    Беше ми изключително приятно. А сега ти желая весело изкарване с мама! :)
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Мименце,голяма колекция си приготвила за гостуването при Гери,поздравления!Стихчето е чудесно,усмихна ме,а цветенцето-твоя запазена малка-много оригинално и този път!Прекрасни сте,момичета,прегръщам ви!

    ОтговорИзтриване

Здравейте приятели.Благодаря,че се отбихте в моята кухня!
Надявам се да ви е било приятно!Ще се радвам ако споделите своето мнение за блога или рецептите,които предлагам !
Желая Ви приятни мигове и да ви е сладко!

Представена публикация

Розички с варен жълтък

Сред изобилието на коледни сладки някак неусетно се наредиха и тези розички! Лесни и вкусни,а рецептата е от една книжка от 1993 г! Ро...