.

.

неделя, 11 ноември 2012 г.

Различно реване

Здравейте прители!
Рецептата за това реване,видях преди няколко дни в БГ Мама,публикувана от  Inadar
Веднага ми превлече,вниманието,защото беше по различна от многото рецепти за реванета.
Направих го и единственото,което промених е да заменя половината захар с кафява!
Мъжо изяде  3 парчета и каза обезателно пак да направя!!!


                            РЕВАНЕ

Продукти

за блата:

5 яйца
1/2 ч.ч.  захар
1/2 ч.ч. кафява захар
1 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
2 ванилии

още:
1/2 пакетче масло от 125 грама
орехи на по-едри парчета
кокосови стърготини за поръсване

 за сиропа:

1 и 1/2 ч.ч захар (отново смесена бяла и кафява)
1 и 1/2 ч.ч. вода
по желание кора от лимон или портокал
(на мен ми беше малко сиропа ,може да пробвате с чаша и половина захар и 2 чаши вода)


 В тавата ,в която ще се пече блата се разстопява маслото и се нареждат орехите ,но не да покрият дъното.
Продуктите за блата се разбиват с миксер и сместа се изсипва върху орехите.
Пече се на 160-180 градуса до суха клечка.
След като блата е готов се оставя настрани докато се охлади напълно!



В малка тенджерка се разстапя захарта и чак тогава се залива с водата.Добавят се коричките.Оставя се докато се разстопи захарта напълно и с горещият сироп се залива вече студеният сладкиш!



Отгоре се посипва с кокосови стърготини и се слага половин ядка орех!



Оставя се поне 24 часа да си поеме сиропа!!!
(При  нас се хапва веднага след като се полее :)))


ДА ВИ Е СЛАДКО!!!


Сега ще ви запозная със следващият член на стадото ни :))





Хубава вечер на всички и успешна предстояща седмица!!!

22 коментара:

  1. Много сочно и вкусно е станало! И котето е сладурче!

    ОтговорИзтриване
  2. Мммммм супер! Определено ще го пробам тези дни, че тъкмо ми се е дояло нещо сиропиранко. :) Браво Миме!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти,Илианка!!!
      Отдавна не сме се засичали!!
      Прегръдки на малката кукла!
      прекрасна нова седмица

      Изтриване
  3. Мимка, супер е това реване! Не съм си мислила, че ще се впечатля от реване, но това направо си е за хвалба! Наистина разкошна рецепта, а ти си го направила неустоимо! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти ,Кате!
      Не бях правила реване и търсех рецепта,която хем да си е за реване,но да е и малко "по-така" :))
      сега съм набелязала реване с грис :))
      прегръдки и хубава нова седмица миличка

      Изтриване
  4. Отдавна не съм яла реване, пък ти си го поднесла така апетитно с тези орехи и кокосови стърготини!
    Чудесно пухкаво коте! Имам спомен от такова, донесено преди много години от дъщерята и паркирало се в тавата с още неизпечен сладкиш! :)))
    Миме, приятна вечер и успешна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Тили!
      Хаха ,разсмя ме с това коте!!
      хубава вечер и на теб ,спорна да е и новата седмица
      поздрави

      Изтриване
  5. Сочно изкушение си поднесла ,Миме!
    Със сигурност , реването е много ароматно и вкусно!
    Котето е голям сладур!:)
    Хубава нова седмица и от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти,Мире!!!
      прекрасна седмица и на теб!
      Поздрави и хубава вечер

      Изтриване
  6. Ох че изкусителни снимки ни поднасяш Миме!Ама сочнииии.....нямам думи!

    ОтговорИзтриване
  7. Невероятно апетитно и наистина различно от класическото реване е Мимка!
    Много хубава рецепта.
    Силно те прегръщам и ти пожелавам неповторима седмица!

    ОтговорИзтриване
  8. Марийче,
    не съм убедена че ям реване, поне от детската градина не съм повтаряла, но твоето ме кара да се замисля;)
    И гледам и вашето стадо расте;) Честито! Да не прави много бели, а ако прави да са малко;)
    Прегръдки и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти,Марте!
      То стадото си е голямо -3 кучета и 5 котки :)) но ви запознавам поетапно :))
      този мъник нещо му беше контузено крачето за това е вътре на топло,иначе мястото му е на двора !
      Прегръдки мила и хубава нова седмица

      Изтриване
  9. Поне от 1000 години се каня и още не съм си направила реване,а толкова го обичах още от малка.
    Твоето бележи похвали от раз,Миме,а особено ми харесва идеята за орехите в него!
    Усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти,Роси!!!
      хубав следобед и прекрасна вечер мила
      прегръдки

      Изтриване
  10. Миме - ще за почна от новия член на стадото :) Голям сладур! А реването ме спечели веднага като прочетох за орехите и кокоса :) Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  11. Какъв сладък Мяо!!! Рошавичък и чаровен :) И ние ще си приберем някой скоро :) И двамата обичаме тези своенравни пуховци! А реването ти, чудно!!! И пак ме върна назад в хубавото старо време. И баба правеше, но сега си спомням реването в сладкарница Роза в София, срещу Народния театър. Между разходката и игрите, се отбивахме там за чаша боза от 6 стотинки и парче сиропираност (реване, толумбичка, баклава, кадаиф) :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. този Мяо някъде изчезна, кучката ги гонеше да играят и всичките котаци,слизат в двора много рядко:(
      И аз в ученическите години на връщане от училише си хапвах кадаиф и бозичка!!!
      лека и спокойна

      Изтриване

Здравейте приятели.Благодаря,че се отбихте в моята кухня!
Надявам се да ви е било приятно!Ще се радвам ако споделите своето мнение за блога или рецептите,които предлагам !
Желая Ви приятни мигове и да ви е сладко!

Представена публикация

Розички с варен жълтък

Сред изобилието на коледни сладки някак неусетно се наредиха и тези розички! Лесни и вкусни,а рецептата е от една книжка от 1993 г! Ро...