Ванилени кравайчета

Тази рецепта влиза в графа любими!Страхотни,вкусни,топят се в устата!
Рецептата съм я срещала в БГМама ,публикувани от Natalina, но сега ги приготвих гледайки от блога на Мария


Ванилени кравайчета


продукти

150 г брашно
70 г пшенично нишесте
70 г пудра захар
80 г смлени орехи
150 г краве масло
2 жълтъка
ванилия

за овалване - 120 г пудра захар смесена с 2 -3 пакетчета ванилия




пускам ви обесненията на Мария


"Начин на приготвяне:
На дъска за месене или в купа се пресява брашното.  Към него се прибавят нишестето, захарта и смлените орехи (при мен лешници). Размесват се и след това се прибавят жълтъците и маслото – на късчета. Замесва се гладко тесто, което се оставя за една вечер на хладно място да отпочине. На другият ден от него се оформя  цилиндър. Понеже тук в Кипър е топло, аз оставих тестото завито с мембрана (cling film) в хладилника.  Ако и вие ще го съхранявате тестото в хладилник по-добре е да го оформите на цилиндър преди да го сложите в него. Режат се еднакви по големина колелца (всяко около 10 гр.). Всяко се оформа на пръчица 6-7 см. дълга, и около 1 см. дебела. Краищата и се завиват под формата на буквата „С”. Нареждат се в НЕ намаслена тава и се пекът на умерена температура – 180˚С до порозовяване. Не бива да се препичат, за да не станат твърди. Още докато са горещи се овалват в пудрата захар ароматизирана с ванилия."




Тези кравайчета са убийствено вкусни и няма да сбъркате ако ги приготвите!
Не само по Коледа а по всяко едно време !


Коментари

Популярни публикации