Здравейте приятели.
Честит първи юни на всички,които имат деца в домовете си и в сърцата си
На днешният хубав ден съм си поканила една дама на гости.
Тя е лъчезарна,забавна и пълна със заряд и настроение.
Тя е мила и посещението в блога и ми носи радост и наслада!
Чао ,Мими !
Зарадва ме поканата ти за гостуване ,която приех с удоволствие :) ! Благодаря ти ! Тъкмо по това време на месеца излизат списанията които следя и купувам редовно ..та от тях избрах и 3 рецепти ,които надявам се ще ти харесат !
И като за първо ,нали тук първото е винаги паста предлагам :
Строцапрете с пушена сьомга
Разбира се рецептата може да се приготви с каквато си паста искате ....аз избрах строцапрете и ето как я приготвих :
за една порция -
100 гр. пушена сьомга ,
80 гр. строцапрете ,
щипка ситно нарязан магданоз ,
скилидка чесън,
чер пипер , зехтин , сол ,
50 мл. сметана за готвене
Загрейте в тиган зехтина и леко запържете ситно нарязания чесън . Добавете магданоза и нарязаната на парченца сьомга . Запържете още 2-3 мин. , овкусете с черния пипер и солта .
В тенджера с подсолена вода сварете пастата според указанията на опаковката . Прецедете и прибавете към рибата . Изсипете сметаната и на котлона разбъркайте добре за 2-3 мин. Изсипете в голяма чиния и поднесете веднага .
Салтимбока с пилешки гърди и патладжан
Продукти:
1 патладжан ,
300 гр. пилешки гърди ,
клонки розмарин ,
100 гр. песто дженовезе,
чер пипер , зехтин, сол .
Нарежете патладжана на големи филии . Наредете в тава покрита с хартия за печене . Полейте всяка филия зехтин и запечете във фурната за 20 мин. Нарежете пилешките гърди на ленти широки около 2-3 см. .Запържете месото за по 1-2 мин. от всяка страна . Овкусете с чер пипер и сол . Върху филия патладжан сложете парче месо , отгоре намажете с 2-3 ч.л. песто ...пак патладжан и пак парче месо . Най -отгоре завършете с клонка розмарин . Завържете така приготвената салтимбока с кухненски канап.
Запечете във фурната за 15 мин . на 180 гр. Сервирайте топло .
И тъй като днес е 1 юни - Ден на най- красивите и сладки обитатели на планетата Земя :) ви предлагам любим детски ( и не само ) десерт .
Праскови с мляко с ориз
За 4 порции :
300 мл. прясно мляко ,
100 мл. вода ,
40 гр. захар ,
80 гр. ориз ,
канела ,
праскови 5 половинки от компот .
В тенджерка сложете прясното мляко , водата и измития ориз . Варете на слаб огън до готовност на ориза . Посладете със захарта и оставете да се охлади . Нарежете едната половинка праскова на дребно и я добавете към охладения ориз . Разбъркайте много добре . Напълнете останалите половинки праскови . Поръсете с канела и украсете по желание.
Да ви е сладко :) !
Мими , аз ти благодаря отново , че бях твой гост ! Пожелавам здраве на теб и прекрасното ти семейство ! А на блога ти много последователи и още вкусни рецепти ! С голяма прегръдка !