Този страхотен десерт за първи път опитах от златните ръце на вуйната на съпруга ми.
Мерси, Вуйне 😘.
Нямаше вариант да не си поискам рецептата, защото ще присъства често на трапезата ни.
Хрупкав кадаиф и нежен крем....
Така попаднах в група с турска кухня и рецептата за това изкушение.
Продукти
за тава с диаметър 35 см
За кадаифа :
500 г суров кадаиф
4 с.л масло
8 с.л захар
200 г счукани орехи
За крема :
1.5 л прясно мляко
1.5 водни чаши захар
6 с.л пшенично нишесте
8 с.л брашно
300 мл течна сметана за разбиване
2 пакетчета ванилова захар
Начин на приготвяне
Кадаифа се накъсва и се запича от всички страни в тиган с незалепващо покритие като периодично се разбърква и мачка . Когато добие златист загар се добавя маслото, орехите и захарта. Разбърква се докато се разтопи маслото и се дръпва от котлона.
За крема
Сложете в тенджера захарта, нешестето, брашното, ваниловата захар и размесете с телена бъркалка.
Добавете прясното мляко и разбъркайте. Сложете на котлона и гответе на слаб огън при непрекъснато бъркане, докато се получи гладък крем.
Дръпнете от котлона и покрийте плътно със съреч фолио докато се охлади.
Добавяте течната сметана и бъркате с миксер докато се смесят добре.
На дъното на тавата слагате половината от кадаифа и разпределяте равномерно. Изсипвате всичкия крем и заравнявате.
Засипвате с останалият кадаиф и охлаждате за една нощ.
Да ви е сладко
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Здравейте приятели.Благодаря,че се отбихте в моята кухня!
Надявам се да ви е било приятно!Ще се радвам ако споделите своето мнение за блога или рецептите,които предлагам !
Желая Ви приятни мигове и да ви е сладко!