.

.

понеделник, 23 март 2015 г.

Локумки с вино


Локумки




1 ч.ч. свинска мас
1 ч.ч. бяло вино
1 ч.л. сол
2 ч.л. захар
3 ч.ч. брашно

2 кутии локум
пудра захар
ванилия

Разтопява се маста (може в микровълнова ,или като мен на водна баня) и към нея се добавят солта и захарта.
Разбърква се до разтварянето им и се изсипва в кладенче в пресятото брашно.
Налива се бялото вино,което трябва да бъде със стайна температура и се замесва меко тесто.
Нарязвате локума на малки квадратчета а оформянето е въпрос на желание:

1. Разделяте тестото на 2 топки,които разточвате на тънки кори.Разделяте на триъгълници,слагате локума в широкия край и оформяте кифлички.





2.Оформяте малки топки ,в средата на които слагате парченце локум.





3.Разделяте тестото на 2 топки,които разточвате на правоъгълни кори.Режете равни по големина квадрати,слагате парче локум и прегъвате на половина като триъгълник или се навива като пуричка.

Локумките се пекат в загрята на 200 градуса фурна до порозовяване!Още горещи се овалват в пудра захар смесена с ванилия.


Аз си имах и помощник :)





Да Ви е сладко!

4 коментара:

  1. Малък сладък Бонбон! Такива вкусни и красиви локумки е завъртял, нацелувай го от мен! Ще се почерпя!:) Поздрави на вашият екип!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря,Кате!
      Това,беше лека почерпка за рождения ми ден!
      Нали го посрещнахме в болницата,та предвидената торта ще я направим за рождения ден на баткото !
      Прегръдки

      Изтриване
  2. Тоя дребния как хубаво работи;) Страхотен резултат!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ,Мъхче,на мама отмяната е той ахахаха !
      Прегръдки и хубави почивни дни

      Изтриване

Здравейте приятели.Благодаря,че се отбихте в моята кухня!
Надявам се да ви е било приятно!Ще се радвам ако споделите своето мнение за блога или рецептите,които предлагам !
Желая Ви приятни мигове и да ви е сладко!

Представена публикация

Розички с варен жълтък

Сред изобилието на коледни сладки някак неусетно се наредиха и тези розички! Лесни и вкусни,а рецептата е от една книжка от 1993 г! Ро...