Отдавна бях си набелязала този сладкиш, крем карамел с кроасани съм правила и като видях тази рецепта,реших че няма начин да не я направя
дълго време чаках да ми се отдаде случай и денят настъпи
както винаги когато готвя вечер,приспах детето и седнах на компа,пуснах въпрос в групата " НАШИТЕ ВКУСОТИЙКИ" " защото имах много неясноти в приготвянето
благодарение на съветите на момичетата се справих със задачата
а ето и рецептата,която преписах от сайта "веселия готвач"
За крем карамела:
- 800 мл прясно мляко
- 5 бр. яйца
- 200 г захар
- 1 ванилия
- 1 бр. яйце
- 100 г захар
- 100 мл олио
- 100 г брашно
- 10 г бакпулвер
- 2 ч.л. какао
- 100 мл прясно мляко
За карамела се разбиват яйцата със захарта, добавя се ванилията и прясното мляко.
За кекса се разбиват яйцата със захарта, добавя се млякото, олиото, бакпулвера, брашното и какаото.
Карамелизират се 5 с.л. захар във форма за тортата. Добавя се сместа за карамела. След това точно в центъра на формата се излива кексовата смес. Формата се слага в тава с 2 см гореща вода. Пече се на водна баня около 50 минути на 180 С. Оставя се с водната баня в хладилника за една нощ. На следващия ден се объръща в поднос.
За кекса се разбиват яйцата със захарта, добавя се млякото, олиото, бакпулвера, брашното и какаото.
Карамелизират се 5 с.л. захар във форма за тортата. Добавя се сместа за карамела. След това точно в центъра на формата се излива кексовата смес. Формата се слага в тава с 2 см гореща вода. Пече се на водна баня около 50 минути на 180 С. Оставя се с водната баня в хладилника за една нощ. На следващия ден се объръща в поднос.
аз оставих да изстине във водната баня,след това извадих формата от водата и я прибрах в хладилника
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Здравейте приятели.Благодаря,че се отбихте в моята кухня!
Надявам се да ви е било приятно!Ще се радвам ако споделите своето мнение за блога или рецептите,които предлагам !
Желая Ви приятни мигове и да ви е сладко!