Еклери с ванилово маслен крем

Тази рецепта използвах за еклерите на Еклерова торта 




за еклерите

150 г брашно
125 мл прясно мляко
125 мл вода
100 г краве масло
4 яйца
щипка сол
1 ч.л захар


за крема


500 мл прясно мляко
150 г захар
3 жълтъка
30 г нишесте
50 г масло
1 ванилия
100 г масло

Първо си отмерваме продуктите ,които ни са нужни.
В тенджера смесваме млякото,водата , захарта и маслото.
След като маслото и захарта се разтопят и сместа стигне степен на завиране се изсипва изведнъж  брашното смесено с щипка сол.



Дърпаме от котлона и бъркаме енергично с дървена лъжица ,докато тестото започне да се отделя от съда и стане на хубава стегната топка.
Оставяме да се охлади и започваме да добавяме яйцата едно по едно като бъркаме с миксер и изчакваме след всяко да се поеме добре от сместа.

Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна докато леко порозовеят и намаляме на 170 градуса до пълното им изпичане,като внимаваме да не отваряме фурната докато се изпекат.



Докато се пекат и охлаждат си приготвяте крема.

Слагаме на котлона 400 мл мляко,захарта и 50 г масло да се затоплят.
В друг съд разбиваме жълтъците,нишестето и останалото мляко на  каша.
Изсипваме яйчена смес към затопленото мляко и бъркаме непрекъснато докато крема се сгъсти.
След като е готов прибавяме ванилията и покриваме с фолио да не се образува коричка.
Когато крема се охлади се смесва с мекото масло.
( ако искате крема ви да е по-лек и ефирен замествате маслото и го смесвате с бита сметана.)
Пълните охладените еклери с помощта на пош .
Правите си глазура от разтопен шоколад и намазвате еклерчетата 



Коментари

Популярни публикации