.

.

петък, 19 февруари 2021 г.

Торта "Орео"

 

Торта "Орео"

блат:
2 ч.ч брашно
1 ч ч захар
200 г майонеза
1 и 1/2 ч.ч вода
1 п. бакпулвер (10 г)
50 г черно какао

Крем

200 г заквасена сметана 
2 п. сирене крема
200 г сметана за разбиване
 пудра захар на вкус
б-ти орео


Сухите съставки за блата се смесват като първо се пресяват брашното, бакпулвера и какаото. Добавя се и захарта и отново се разбърква. Към сухите съставки се прибавя майонезата и водата. Разбърква се до хомогенна смес. Пече се блат, който се реже на три части или се разделя в три тави и се пекат отделно. Оставят се да се охладят.
Крема сиренето се разбива с пудрата захар, към него се добавя вече разбитата сладкарска сметана на части, като се разбърква с шпатула. Добавя се и заквасената сметана. Опитайте крема и ако желаете добавете още захар.
Начупете бисквитите на дребни парченца и ги добавете към крема с леко разбъркване.


Сглобяване на тортата :
Слагате единия блат и намазвате с по-голямата част от крема. Отгоре поставяте втория блат и измазвате тортата. Третия блат съм го натрошила и използвала за декорация.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Здравейте приятели.Благодаря,че се отбихте в моята кухня!
Надявам се да ви е било приятно!Ще се радвам ако споделите своето мнение за блога или рецептите,които предлагам !
Желая Ви приятни мигове и да ви е сладко!

Представена публикация

Розички с варен жълтък

Сред изобилието на коледни сладки някак неусетно се наредиха и тези розички! Лесни и вкусни,а рецептата е от една книжка от 1993 г! Ро...