.

.

неделя, 4 ноември 2018 г.

Пухкав кекс с ябълки









Необходими продукти

брашно – 2 ч.ч.
захар – 1 ч.ч.
яйца – 3 бр.
олио – 4 - 5 с.л.
бакпулвер – 1 пакетче
 канела – 1 ч.л.
ябълки – 3 средни
ром - 1 с. л

Начин на приготвяне
Яйцата и захарта се разбиват с миксер. Прибавят се олиото и канелата, после брашното и бакпулвера (задължително да се пресеят със сито, за да стане пухкав кексът).

Ябълките се обелват и настъргват (не предварително, за да не потъмняват) и се добавят в сместа. Разбърква се с лъжица до получаване на еднородна смес.По желание добавяте рома. 

Добавя се в тава или кексова форма, като дъното предварително е намазано с олио. 

Пече се 50-60 минути в загрята фурна на 150 градуса.

2 коментара:

Здравейте приятели.Благодаря,че се отбихте в моята кухня!
Надявам се да ви е било приятно!Ще се радвам ако споделите своето мнение за блога или рецептите,които предлагам !
Желая Ви приятни мигове и да ви е сладко!

Представена публикация

Розички с варен жълтък

Сред изобилието на коледни сладки някак неусетно се наредиха и тези розички! Лесни и вкусни,а рецептата е от една книжка от 1993 г! Ро...