.

.

четвъртък, 9 март 2017 г.

Карандилки

Някои ги наричат кренвиршки,но за Сливен те са "Карандилки "



Продукти

1,100  кг брашно  "Мелко"
250 мл прясно мляко
250 мл олио
400 г кисело мляко
42 г прясна мая
1 к.л сода бикарбонат
1 с.л сол
2 с.л захар
2 яйца
1 кг кренвирши
яйце за намазване
чубрица за поръсване 



В купа се смесват брашното,хлябната сода,солта и захарта.Разбърква се и се прави кладенче.
Изсипват се течните съставки и маята и се замесва меко тесто.Оставя се да почине.
Кренвирша се нарязва на четири по дължина.
Разточва се правоъгълна кора и се нарязва на ленти около 25 см.,които се увиват около парче кренвирш.
Оформените карандилки се оставят да втасат,мажат се с яйце и се поръсват с чубрица.
Пекат се в загрята фурна до 230 г до златист загар .






Да ви е сладко!



2 коментара:

  1. Карандилките са неустоими, Мимс! Страшни пухкавелки! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря,Кате!
    Малкия беше инициатора ,а и журито :)
    прегръдки

    ОтговорИзтриване

Здравейте приятели.Благодаря,че се отбихте в моята кухня!
Надявам се да ви е било приятно!Ще се радвам ако споделите своето мнение за блога или рецептите,които предлагам !
Желая Ви приятни мигове и да ви е сладко!

Представена публикация

Розички с варен жълтък

Сред изобилието на коледни сладки някак неусетно се наредиха и тези розички! Лесни и вкусни,а рецептата е от една книжка от 1993 г! Ро...