Пиле жулиен


Пиле жулиен







Здравейте приятели.
Това беше едно от ястията на трапезата ни по празниците.
Бързо за приготвяне и непретенциозно.


продукти

1 кг пилешко филе 
300 г кисели краставички
400 мл готварска сметана
250 г топено сирене
150 г бекон
150 мл бяло вино
1 с.л. горчица

олио,черен пипер,сол



Местото,киселите краставички и бекона се нарязват на тънки ивици.
Местото се запържва в олиото от всички страни.Овкусява се със солта и черния пипер(може да добавите и босилек).
След като добие златист цвят се добавят бекона и киселите краставички.
Задушават се леко и се загасят с виното.
Добавя се горчицата.
Къкри докато се изпари виното.
След това слагате парченцата топено сирене,а след като се стопи наливате и готварската сметана.
Разбърквате и готвите до желаната гъстота.



Пиле жулиен се сервира горещо.
Да ви е сладко

Коментари

Популярни публикации