.

.

петък, 19 февруари 2016 г.

Сладкиш с белтъци и шоколадова заливка

Ако ви остават постоянно белтъци,то значи и търсите различни рецепти ,в които да ги оползотворите!






 продукти

5 белтъка
2 ч.ч пудра захар
1/2 ч.ч. орехови ядки
120 г масло
1 ч.ч брашно
1 бурбонска ванилена захар 

за заливката

2 с.л маскарпоне разбито с 2 ягоди
100 шоколад
3 с.л кондензирано мляко
1 с.л масло




Разбивате белтъците с щипка сол ,отделно маслото с 1ч.ч пудра захар.
След като сте ги разбили поотделно ги смесвате като обърквате с шпатула.
Добавяте малко по малко брашното,смлените орехи и ванилията.
Изсипвате в тавичка намазана с мазнина или застлана с хартия за печене и печете на 170 градуса около 30 минути.




Разтопявате шоколада заедно с маслото на водна баня,добавяте маскарпонето и кондензираното мляко.Разбивате добре и заливате още топлия сладкиш





Да Ви е сладко

2 коментара:

  1. Не ми оставят много често, но и аз взех да търся как да ги оползотворя. Чудесно предложение, Миме!
    Спорна седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря,Тили!
      Хубава и слънчева седмица и на теб!
      Поздрави

      Изтриване

Здравейте приятели.Благодаря,че се отбихте в моята кухня!
Надявам се да ви е било приятно!Ще се радвам ако споделите своето мнение за блога или рецептите,които предлагам !
Желая Ви приятни мигове и да ви е сладко!

Представена публикация

Розички с варен жълтък

Сред изобилието на коледни сладки някак неусетно се наредиха и тези розички! Лесни и вкусни,а рецептата е от една книжка от 1993 г! Ро...