Мини Павлова с крем от маскарпоне и ягоди




Топящо се в устата съвършенство!!!!
Елементарно, а толкова вкусно!
Какво да правите ако Ви останат белтъци?!  
Това е решението!




Необходими продукти:

за целувчените подложки :

3 белтъка
1/2 ч.ч кристална захар
1/2 ч.ч пудра захар
1 ч.л нишесте ванилия

за крема

250 г маскарпоне 
2 с.л пудра захар
4 ягоди нарязани на ситно
1 п. бурбонска ванилия


за украса

ягоди





Разбивате белтъците до меки върхове и добавяте кристалната захар!
Продължавате разбиването като постепенно добавяте и пудрата захар!Продължавате разбиването докато получите гъста лъскава смес.
С помощта на шприц или пош оформяте целувки във формата на гнездо върху хартия за печене.В зависимост от размера си определяте и времето за печене.
Печете на 150 градуса около 40 минути (преценявате от фурната)

Докато се пекат си приготвяте крема като разбивате с миксер маскарпонето,захарта,ягодите и ванилията!
Малко преди да сервирате десерта слагате от крема върху целувките и гарнирате с нарязани ягоди!





Много нежна консистенция,ароматно и вкусно!





Поглезете сетивата си!
Да Ви е сладко!

Коментари

Популярни публикации