Шницели от кайма

Шницел е средноевропейско ястия ,приготвено от тънко начукано парче месо.
Виенски шницел се приготвя от телешко месо тънко начукано,панирано в брашно, яйце и галета.
Съществува  и вегетариански шницел приготвен от смлени зеленчуци,сирене,яйце и галета.Този шницел също се панира преди да се изпържи.Но съществува и друг вид шницел - този от кайма.





Много рецепти има в интернет пространството.Всеки намира рецепта,на която да се довери !
Аз се доверих на Вероника.






продукти за 5 порции

500 г кайма смес(осолена)
1 глава лук
черен пипер на вкус
чубрица на вкус
1/2 ч,л сладък червен пипер
1 филия хляб потопена в прясно мляко и изцедена
1 яйце


за панировката
2 яйца
галета


Всички съставки се смесват и се омесва гладка смес.
Взимат се 5 найлонови торбички или 5 парчета от домакинско фолио
Разделяте сместа на 5 равни части и от тях с мокри ръце върху найлоните се оформят шницели.



Завивате ги и ги прибирате във фризер докато се стегнат!Не е нужно да замръзват дълбоко.


След като се стегнат,потапяте всеки шницел в разбитите яйца,после в галетата и пържите в загрята мазнина до златисто





Изпържените шницели поставяте върху кухненска хартия.
Сервирате топли с подходяща гарнитура!







Да ви е сладко!

Коментари

  1. Чудесна идея! И определено ще опитам да ги изпека, вместо изпържа. Със салата според сезона ще са страхотни.

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ,Тили.
    Много добра идея да се изпекат във фурна,по-здравословно,ще се пробва!
    Но така или иначе влизат в графа любими,защото са едно от малкото неща,които хапва малкия !
    Хубав ден и поздрави

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Здравейте приятели.Благодаря,че се отбихте в моята кухня!
Надявам се да ви е било приятно!Ще се радвам ако споделите своето мнение за блога или рецептите,които предлагам !
Желая Ви приятни мигове и да ви е сладко!

Популярни публикации