.

.

петък, 2 януари 2015 г.

Домашен карамелен "Бейлис!

Няколко пъти съпругът ми пробва да ми направи,но все нещо липсваше,не беше това,което търся :))
Още като видях рецептата в блога на Мария знаех,че това е "моята рецепта",и въпреки че не можа да "узрее" даже и 6 часа беше страхотен!!!!!
Казвам "беше" ,защото го уважих подобаващо :))



ДОМАШЕН КАРАМЕЛЕН БЕЙЛИС




продукти

250 мл течна сметана
170 мл подсладено кондензирано мляко
20 мл прясно мляко
30 г захар (аз използвах кафява) за карамела
50 мл готово кафе еспресо (използвах гръцко кафе,което е по-слабо,но много ароматно)
1/2 с.л нес кафе ("Нова Бразилия" крема)
200 мл Ирландско уиски (нямах и използвах Black Ram )
1 с.л ванилов екстракт 


Добавяте нес кафето към еспресото и оставяте настрани
Кипвате сметаната смесена с прясното мляко и оставяте и нея настрани
Карамелизирате захарта и добавяте към нея на тънка струя сметаната ,разбърквате добре и добавяте кондензираното мляко,кафето,уискито и ваниловия екстракт!
Слагате сместа на котлона и като заври дърпате от огъня и оставяте да се охлади!
Наливате в шише с капачка и прибирате в хладилника да "зрее" 2 седмици !
При мен не можа да "узрее" ,но беше страхотен!!!!

Наздраве!!!

6 коментара:


  1. Весела и успешна Нова година! Много здраве и късмет, всичко друго е въпрос на избор:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Честита да е ,Траянка!
      Успешна да е!
      Здраве и късмет и за твоят дом :)

      Изтриване
  2. Страхотно питие си приготвила,Миме,и при мен не би стояло да зрее,наздраве да ви е,а рецептата звучи чудесно!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О,да ,Роси,но мисля ....
      май трябва отново да пробвам дали е успешна :)))
      прегръдки

      Изтриване
  3. Ами освен да ти помогна с уважението:))) какво друго, скъпа ми остава:))) Наздраве!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Наздраве да е !!!
      Благодаря за помощта,Бонбонче !!!
      Прегръдки и прекрасен зимен уикенд!

      Изтриване

Здравейте приятели.Благодаря,че се отбихте в моята кухня!
Надявам се да ви е било приятно!Ще се радвам ако споделите своето мнение за блога или рецептите,които предлагам !
Желая Ви приятни мигове и да ви е сладко!

Представена публикация

Розички с варен жълтък

Сред изобилието на коледни сладки някак неусетно се наредиха и тези розички! Лесни и вкусни,а рецептата е от една книжка от 1993 г! Ро...