Пърженки "Чурос"

Много бързи и вкусни!
Рецептата ми я преведе майка от една хубава гръцка книга,а после я видях и в рецепти от испанската кухня!
Сладките са нещо подобно на нашите японки,но без сироп!




"Чурос"


продукти

300 мл вода
30 г масло
240 г брашно
щипка сол 
2 яйца
3 с.л захар
ванилена захар за поръсване
мазнина за пържене


Възваряваме водата,маслото,щипка сол и захарта,прибавяме брашното и бъркаме сместа до получаване на гладко тесто.



Сваляме от котлона,прибавяме постепенно яйцата и разбъркваме добре.
Шприцоваме тестото в горещата мазнина и пържим .Поставяме на салфетка да попие излишната мазнина и поръсваме с ванилената захар!

Да ви е сладко

Коментари

  1. Много ги обичам тия чурета им викам аз.Имаме за фиестаите поставена една караванка за чуроси точно пред къщи че от там се носи аромат в момента и като гледам колко апетитни са станали твоите Чуроси ми се приядоха.:)Спокойна вечер ти желая Миме!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти,Таня!
    Наистина много вкусни,малкия излапа ето тези в чинийката докато пържих другите :))
    спокойна нощ и поздрави

    ОтговорИзтриване
  3. Миме, вкусно предложение са тези "Чурос"! Ще ги опитам.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Тили!
      Прегръдка и хубав четвъртък

      Изтриване
  4. Не съм ги правила,а отдавна им се каня,Миме,а след твоите снимки съвсем съм нетърпелива да си бодна няколко чурос,превъзходни са!Прегръдка и хубаво лято на цялото семейство!

    ОтговорИзтриване
  5. Наистина изглеждат чудесно, Мими, голяма сладка вкусотия. Прекрасен ден от мен!
    А за тези японки... Много ми е интересно какво представляват, за първи път чувам...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. благодаря ти Гери!
      Ох ,японки,толумбички,тиквени дръжки.... в различните краища на страната им казват с различни
      имена ,но е едно и също - вкууусно
      прегръдки

      Изтриване
    2. Толумбички са при нас, сега вече загрях. ;)
      Определено всичко е вкусно. Прекрасна вечер от мен! :)))

      Изтриване
  6. Познавам ги тези Чурос, покрай Филип :) Казват им Шиши тук и ги продават на улицата в хартиена кесия по 9 броя към 30 см дълги! Голямо ядене пада. Обикновено делим така: Филип изяжда 5, аз 1,5, а мама (ако е тук) 2,5 :) Делба "по братски" ;)
    Много вкусно предложение, Миме :) Размечта ме за моя дял :) Скоро ще можем пак да си купим :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. ахаха може и толкова дълги,но шприица ми се счупи и накрая ги оформях на ръка :))
      Поздрави и хубав четвъртък Тики

      Изтриване
  7. Много са вкусни, Мимка! И аз правих преди време и в къщи ги излапаха за секунди:). Не помня рецептата наизуст, дали е като тази, но като гледам резултата, не се и съмнявам колко са сладки! Чудесни са се получили, истински чурос!И аз за японки май не съм чувала, дали ще може да споделиш малко повече. Поздрави, и прегръдки от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. благодаря ти, Кате!
      другия път тройна доза :))
      Толумбички или тиквени дръжки им казват някъде :))
      прегръдки мила

      Изтриване

Публикуване на коментар

Здравейте приятели.Благодаря,че се отбихте в моята кухня!
Надявам се да ви е било приятно!Ще се радвам ако споделите своето мнение за блога или рецептите,които предлагам !
Желая Ви приятни мигове и да ви е сладко!

Популярни публикации