.

.

четвъртък, 8 ноември 2012 г.

Патладжан в две роли

Здравейте приятели!
не бях се запознавала от близо с различните видове патладжан и когато преди няколко дни видях тези сладурчета,не издържах на изкушението и ги купих без да имам представа какво ястие ще приготвя 
и започна великото търсене на подходящата рецепта



Първата рецепта,която харесах е Патладжан-кебап при Пепи ,  
а втората е Патладжани по овчарски



                  Патладжан -кебап 



4 малки патладжана
овкусена кайма
1-2 чушки
магданоз
домат
сол
олио (зехтин)
 скилидки чесън по желание

Нарязвате патладжана на колелца но не до край,в получените разрези слагате оформени от каймата кюфтенца 
Може и да се нареже на колелца и заедно с кюфтенцата да се нареди на шиш

 
в интернет пространството видях оформено и по двата начина и просто нямаше начин да ги подмина :))
в тавичката се нарязват чушки,доматки,подправки ,полива се с олио или зехтин и се пече до готовност




 

                           Патладжани по овчарски

 

 

2 патладжана
1-2 чушки
1 морков
1 домат
магданоз
сол
лук
чесън
олио

Патладжаните се разрязват и се издълбават като лодки,посоляват се и се оставят настрани
 издълбаната вътрешност на патладжана и останалите зеленчуци  се нарязват на ситно и се задушават за десетина минути.
Издълбаните патладжани се измиват и се напълват със задушените зеленчуци,поставят се в тавичка и се налива до половината вода,полива  се с мазнина и се запича  до готовност



 това е за сега от мен
прегръдки и хубава вечер

 

20 коментара:

  1. Вие с Ваня май сте се наговорили днес...:)
    Никога не съм приготвяла бели патладжани и дори не знам дали са по-различни на вкус.И двете рецепти ми харесаха ,а изпълнението им е перфектно!
    Много вкусно при теб Мария!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти,Мире!
    И аз не бях опитвала никога,а сега ще отида при Ивана да се любувам!
    Хубава вечер и прекрасен петък
    прегръдки

    ОтговорИзтриване
  3. Бели патладжани съм виждала и опитвала, но такива шаренки виждам за пръв път!
    Мария, и двете ти рецепти са толкова апетитни и вкусни!Чудесни предложения!
    Сърдечни прегръдки и хубав петъчен ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти много,Тили!
      Много бяха сладурски и мънички :))
      хубав петък и прегръдки

      Изтриване
  4. Мими , и двете рецепти са разкошни ! Аз като виден любител на патладжана ще пробвам и двечките :) !
    Благодаря :* ! Хубав петък ! С прегръдка !

    ОтговорИзтриване
  5. Страхотна публикация! Миналата година пробвах бял патладжан и много ми хареса, някак по-лек е от стандартният. Не съм виждала сега по магазините. Рецептите са много вкусни, всичко е поднесено красиво и приготвено с мерак! Страхотна си, Миме! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Катенце!!!
      ААА ти си страхотна <3
      прегръдки и прекрасни почивни дни миличка

      Изтриване
  6. Ох,каква е тази патладжанена фиеста,Миме,напълни ми очите,браво!И двата варианта ми харесват,правила съм подобни версии,но оформени по друг начин,лодчиците са великолепни!Кебапът е невероятно вкусен,личи си!
    Прекрасен уикенд пожелавам!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. ох Роси,за цяло лято само веднъж правих кьополу ,не се уважава много патладжана на друго,даже тези патладжанчета си ги хапнах САМА :)) тези капризни мъже не знам какво ще ги правя :))
      прегръдки мила и прекрасни почивни дни

      Изтриване
  7. От всички зеленчуци най-много обичам домати и патладжани, а сега и обедно време, тъй че си представи какво ми е...
    Страшно изглеждат!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :)) с удоволствие ще си ги поделя с теб :)
      поздрави и хубави почивни дни мила

      Изтриване
  8. Любими рецепти, много апетитни при теб!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. благодаря ти Траяна!
      Хубава вечер и прекрасни почивни дни
      поздрави

      Изтриване
  9. Марийче,
    аз харесвам всичките видове патладжан, приготвени по всички възможни начини;) Справила си се превъзходно!
    Много хубава неделя ти желая!

    ОтговорИзтриване
  10. Миме,заедно с баба ти разгледахме "произведенията" на ръцете ти. :)
    Много ни харесаха!
    Браво момичето ни! :*

    ОтговорИзтриване
  11. Тук си е наслада за очите с тия патладжани :) Чудесно си ги приготвила и по двете рецепти!
    Много ги обичам, особено белите и шарените. Откакто ги открихме други не се отглеждат от мамите, много по-вкусни са ни тези.
    Поздрави и хубав неделен ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти,Пепи!
      твоите патладжанчета ми бяха муза!
      поздрави и спорна предстояща седмица!!!

      Изтриване

Здравейте приятели.Благодаря,че се отбихте в моята кухня!
Надявам се да ви е било приятно!Ще се радвам ако споделите своето мнение за блога или рецептите,които предлагам !
Желая Ви приятни мигове и да ви е сладко!

Представена публикация

Розички с варен жълтък

Сред изобилието на коледни сладки някак неусетно се наредиха и тези розички! Лесни и вкусни,а рецептата е от една книжка от 1993 г! Ро...