.

.

вторник, 15 ноември 2011 г.

Любимата ни баница

Като се оженихме с мъжо аз бях на 20 а той на 21 :emon14:
Живеехме със родителите му (все още свекито е с нас) и свекърва ми готвеше,тя беше домакинята
Сега нещата са по-различни ,аз съм домакинята в моят дом,а тя ни е на гости
Баницата винаги е била на почит в дома ни,свекърва ми я правеше по един и същи начин,наложена,аз продължавам да я приготвям почти по същият начин с малко повече продукти и я правя вита
Правила съм и други видове баници,но тази ще ни остане любима






ЛЮБИМАТА БАНИЦА






продукти,които са ви необходими




кори за баница 500 гр( аз ползвам "фамилия")
400-500 гр сирене
8 яйца
450 мл газирана вода
олио(може и масло ,въпрос на вкус)


начин на приготвяне








правя баницата по два различни начина


ПЪРВИ НАЧИН


намазвам тава с олио,разстилам корите на масата като предварително съм си намачкала сирене с вилицата.всяка кора посипвам с намачкано сирене ,завивам на руло и подреждам в тавата,не много сбито,като запълня тавата ако са останали кори,намачквам няколко и посипвам баницата ръся и малко сирене,отгоре поливам с олио 
разбивам яйцата с газираната вода,посолявам малко и заливам баницата ,гледам сместа да достигне до всяко крайче на тавата като я разклащам леко на всички страни
слагам да се пече на 200 градуса 


ВТОРИ НАЧИН




намазнявам тавата 
корите са ми разстлани на масата,всяка кора намачквам и слагам в тавата,първо слагам на дъното 3 кори леко намачкани и посипвам със сирене,после пак намачкани кори,пак сирене ( корите ги мачкам ,за да стане въздушна баницата ,а не сбита)
като напълня тавата пак действам по гореописания начин,напръсквам   с олио и заливам със сместа от яйцата и газираната вода
пека на 200 градуса
след като се опече баницата я напръсквам с вода и завивам с кърпа да си почине 15-20 минути
да ви е сладко


а сега искам да благодаря на ZI4E и ЕЛЕКСИР за една много сладка награда , техните блогове са едни от любимите ми
прегръдки момичета
тези сладки пеперудки ще споделя с 


ИВАНА
НЕЛИ
ЖЕНИ
ЕЛИ


8 коментара:

  1. И по двата начина не бих й простила на баницата,превъзходна е!
    И аз я правя вита,а пък наложена е по начина на майка ми,която я прави ненадминато.
    Благодаря,че ме подсети и ти,че баница не съм правила много отдавна,време еееее!
    И честити пеперудки,Миме!

    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Ще трябва да се престраша да направя такава баница с газирана вода:)
    Честита ти наградка и благодаря ,за това че я сподели с мен!

    ОтговорИзтриване
  3. И на мен ми харесват и двата начина на правене на баница, защото в края на краищата вкусотията е налице.:-))
    И при нас е така, аз съм фен на витата баница, а пък мъжа ми понякога иска ложена, която беше специалитет на свекърва ми.:-))
    Поздравления!
    Поздрави и вкусна вечер!

    ОтговорИзтриване
  4. благодаря ти Мони,
    при нас нещата се промениха,мъжо харесва повече моите ястия,което ме прави много щастлива

    ОтговорИзтриване
  5. Искрени благодарности за споделената награда :))
    Много е вкусно и уютно тук!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Здравейте приятели.Благодаря,че се отбихте в моята кухня!
Надявам се да ви е било приятно!Ще се радвам ако споделите своето мнение за блога или рецептите,които предлагам !
Желая Ви приятни мигове и да ви е сладко!

Представена публикация

Розички с варен жълтък

Сред изобилието на коледни сладки някак неусетно се наредиха и тези розички! Лесни и вкусни,а рецептата е от една книжка от 1993 г! Ро...