.

.

понеделник, 5 септември 2011 г.

еклерова торта

ще се извиня и на автора на тази рецепта,защото не помня от къде я преписах ,записвам и прибирам в тетрадка и нямам навик да пиша от къде я преписвам


ЕКЛЕРОВА ТОРТА


блат
4 яйца
4 с.л. захар
4 с.л брашно
1/2 бакпулвер
1/2 ванилия
(направих единия блат с какао а втория без)


крем

2 пудинга на Йоткер (ванилия)
4 с.л царевично нишесте
800 мл прясно мляко
12 с.л захар
80 гр масло
(аз взех и 2 крема тирамису на йоткер и една течна сметана 500 мл)

еклери ако искате си направете,аз си купих готови замразени


приготвяне на блатовете
първо се разбиват белтъците със захарта и ванилията да станат на сняг,след това се прибавят жълтъците и се продължава с разбиването ,слагаме брашното и бакпулвера .но се бърка вече на ръка,за да се запази тестото бухнало.пече се на 180 градуса около 20 минути

пудинга и царевичното брашно се разбиват с част от млякото и се приготвят по описания начин



първо опекох блатовете и докато изстиваха направих крема,но тъй като ми се видяха малко разбърках и двата крема тирамису
сложих кафевия блат обратно във формата със свалящ ринг(първо я облепих с найлоновото фолио за да не ми изтече крема) ,изсипах отгоре пудинга и наредих еклерите като ги натисках леко надолу,отгоре сложих и вече разбития крем тирамису ,похлупих с белия блат и завих с фолиото отгоре,прибрах в хладилника ,за да стегне
след като стегна махнах ринга и я намазах със сметана и украсих -половината торта намазах с бяла сметана и посипах с кокосови стърготини ( за да не се разтопи шоколада) и с настърган шоколад ;а другата половина намазах с боядисана в синьо сметана за да стане като плаж
делфините ги направих от захарен фондан 

2 коментара:

  1. С удоволствие ще си бодна парче торта!
    Днес на право ме смая, толкова много неща си пуснала, а имаш и нова визия. Честито!

    ОтговорИзтриване
  2. мерси,снощи стоях до 4 часа,докато си го оформя да ми харесва :)
    а имам още снимки във кухнята си от тази година :))

    ОтговорИзтриване

Здравейте приятели.Благодаря,че се отбихте в моята кухня!
Надявам се да ви е било приятно!Ще се радвам ако споделите своето мнение за блога или рецептите,които предлагам !
Желая Ви приятни мигове и да ви е сладко!

Представена публикация

Розички с варен жълтък

Сред изобилието на коледни сладки някак неусетно се наредиха и тези розички! Лесни и вкусни,а рецептата е от една книжка от 1993 г! Ро...