добруджанки

една разкошна закуска за цялото семейство,даже малкия я хареса,давам и на него защото вътре няма яйца


ДОБРУДЖАНКИ




  • 1 ч.ч. натрошено сирене
  • 1 ч.ч. кисело мляко
  • 2 ч.ч. брашно + още 1/2 ч.ч., ако тестото е меко
  • 1 ч.л. сода за хляб
  • 1 ч.л. сол
  • 50 г масло
  • 1 бр. яйце за намазване
По желание:
  • кашкавал
  Всички продукти, без яйцето и маслото, се смесват и се омесва тесто. Разделя се на 10 парчета, които се оформят на топчета - без да се разплескват. Редят се в намаслена и набрашнена тава. Мажат се с разбитото яйце и в средата на всяко се слага по едно парченце масло. По желание могат да се поръсят с настърган кашкавал. Сиренките се пекат в силна фурна на 250 С за около 20 минути.


ИЗТОЧНИК НА РЕЦЕПТАТА ЕТО ТУК

Коментари

Популярни публикации