Баклава

баклава

1 пакет фини точени кори
1 пакетче масло
смлени орехи
захар
вода
карамфил или ванилия(по желание)



ПРИГОТВЯНЕ


нареждаш половината кори в тавата,слагаш смлените орехи и отгоре покриваш с другата половина от корите,нарязваш на парчета и поливаш със запърженото масло,слагаш да се пече на по-слаба фурна .Докато се пече си приготвяш сироп захар и вода в съотношение 1:1 (в зависимост от големината на тавата преценяш за количеството),слагаш вътре ванилия или карамфил,въпрос на вкус.След като се опече заливаш със сиропа като внимаваш - горещ сироп на студена баклава .Най-добре е като престои 2-3 дни да си поеме сиропа
тази рецепта я знам от свекърва ми
ДА ВИ Е СЛАДКО

Коментари

Популярни публикации