.

.

вторник, 6 септември 2011 г.

Тас кебап


тас кебап
(рецептата е на око,ако искате не рискувайте :mrgreen: )
продукти:
св. месо,лук,домати (дом.пюре,лютеница),вино,дафинов лист,зърна черен пипер,няколко зърна бахар,червен пипер



запържвам си лука (3 глави) и го оставям малко да се задуши,след това прибавям месото(около кг)и наливам вода колкото да покрие месото,слагам и една чаша вино
когато месото е почти готово и е останало само на мазнина добавям червен пипер,след това и доматите (аз смесвам каквото имам: слагам лютеница ,доматено пюре и чили сос за вкус),добавям черния пипер,бахара,дафиновия лист,сол на вкус и вода по преценка(зависи колко човека ще сте ако сложите повечко вода после ще се наложи да сгъстявате с брашно) и оставяте да ври
през това време си приготвяте гарнитурата по избор ;може варен ориз или картофено пюре [NEW2/061.gif][NEW2/061.gif]

сервирате както решите,може първо от кебапа и отстрани от гарнитурата,а може да използвате гарнитурата като канапе или венец




[NEW2/061.gif][NEW2/061.gif]

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Здравейте приятели.Благодаря,че се отбихте в моята кухня!
Надявам се да ви е било приятно!Ще се радвам ако споделите своето мнение за блога или рецептите,които предлагам !
Желая Ви приятни мигове и да ви е сладко!

Представена публикация

Розички с варен жълтък

Сред изобилието на коледни сладки някак неусетно се наредиха и тези розички! Лесни и вкусни,а рецептата е от една книжка от 1993 г! Ро...