.

.

четвъртък, 22 септември 2011 г.

СЛАДКИШ "ЧУДО"

когато ходя някъде на гости да пия кафе,не обичам да ходя с празни ръце,гледам да забъркам нещо 
преди няколко дни видях публикуван много интересен сладкиш и днес ми се отдаде възможност да го пробвам
оригиналната рецепта е ТУК  ,но сега ще ви напиша как го направих аз


СЛАДКИШ "ЧУДО"

ПРОДУКТИ 

2 яйца,
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио,
1/2 ч.ч. сайдер ( или кола,или етър)
2 ч.ч брашно
1 бакпулвер
2 ванилии
1 с.л. ром


разбиваме яйцата и захарта,след което прибавяме и другите съставки,изсипваме в тавичка покрита с хартия за печене и печем на 180 градуса до суха клечка 
след като блата изстине се изрязва горната му част с дебелина около половин сантиметър 

нарязва се на кубчета и се слага в купа

за объркване :
една кутийка разтопен сладолед 
един шоколад разтопен на водна баня с 1 с.л олио
2 с.л ром

кубчетата от горната част на блата се объркват с разтопения сладолед ,рома и половината от разтопения шоколад и се изсипват върху блата 

за заливка :
200 гр вода
1/2 пакетче масло
2 с.л захар
3-4 с.л. какао 
от продуктите се сварява сироп с който се полива сладкиша (от сместа остава) ,отгоре се полива със другата половина от шоколада и се посипва с карамелизирани кокосови стърготини




получи се нещо невероятно
но добре че си резнах малко още преди да го изядат :)

да ви е сладко

3 коментара:

  1. Мария, сладкишът ти наистина е чудо! Заповядай в блога ми, имам награда за теб http://zornitsapizza.blogspot.com/2011/09/blog-post_23.html :))

    ОтговорИзтриване
  2. защо не съм коментирала твоя коментар не знам :)
    май съм малко завеяна и чак сега видях
    благодаря и тук
    прегръдки

    ОтговорИзтриване

Здравейте приятели.Благодаря,че се отбихте в моята кухня!
Надявам се да ви е било приятно!Ще се радвам ако споделите своето мнение за блога или рецептите,които предлагам !
Желая Ви приятни мигове и да ви е сладко!

Представена публикация

Розички с варен жълтък

Сред изобилието на коледни сладки някак неусетно се наредиха и тези розички! Лесни и вкусни,а рецептата е от една книжка от 1993 г! Ро...