Чатал Татласъ

като видях снимката и заглавието на това сладко изкушение си казах че трябва да го направя , благодаря много на   
бенита  за споделената рецепта (рецептата е взета от тук  http://www.receptite.com/recepta.php?r=15185)


                                   чатал татласъ

  • 1/3 ч.ч. кисело мляко
  • 1/3 ч.ч. олио
  • 1 бр. яйце
  • 10 г бакпулвер
  • ванилия
  • щипка сол
  • брашно колкото поеме за меко тесто
  • олио за пържене
За сиропа:
  • 3 ч.ч. вода
  • 2 ч.ч. захар
  • ванилия
  •  
  •  
 
Приготвя се сиропа и се оставя да се охлади напълно. От продуктите за тестото се замесва меко тесто, което се разделя на две. Всяка топка се разточва на тънък лист и се нарязва на ленти с ширина 1 см. В началото на всяка лента се поставя вилица в легнало положение и около нея се навива тестената лента с въртеливи движения на вилицата. В повече сгорещена мазнина внимателно чрез избутване се слагат навитите ленти да се пържат. Пържат се до златисто, изваждат се и веднага се слагат в студения сироп. Лентите не трябва да са много дълги, за да не останат сурови вътре.
 аз в сиропа вместо ванилия сложих няколко карамфилчета 
да ви е сладко

Коментари

  1. Много ми хареса рецептата :) Звучи много вкусно! А колко горе долу се получават? Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. здравей,аз направих двойна доза,защото ми се видя малко тестото,отделно ,че само половината направих като охлювчета,другата половина изрязах с формички за сладки и така ги изпържих и сиропирах
    пробвай първо да забъркаш така както е по рецепта и ако ти се види малко добави още една доза продукти ( но сиропа за една доза ми стигна за всички,при условие,че моите хора не ги изчакаха хубаво да се напоят :)
    поздрави

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Здравейте приятели.Благодаря,че се отбихте в моята кухня!
Надявам се да ви е било приятно!Ще се радвам ако споделите своето мнение за блога или рецептите,които предлагам !
Желая Ви приятни мигове и да ви е сладко!

Популярни публикации